2016. október 5., szerda

Őszi ruha- és cipővásár

Őszi cipővásár
Szülőként minden szépet és jót meg szeretnénk adni gyermekeinknek, kezdve a játékoktól a ruhatáron át a nyaralásokig. Természetesen ilyenkor, augusztus vége felé már a nyaralások véget értek, így gondolni kell a közelgő iskolakezdésre, ami elég nagy kiadással jár, hiszen a tanszerektől a ruhatár felújításáig mindent be kell szerezni, ráadásul a lehető legjobb minőségű termékeket. 

A gyerekek ugyanis úgy nőnek, mint a gomba eső után, úgyhogy a tavalyi ruhácskáikat már amúgy is kinőtték, nem beszélve arról, hogy egy új tanévet mindenképpen új ruhákban illik kezdeni. A legjobb, hogyha pamutból készített ruhát, nadrágot, tréninget, blúzokat választunk, hiszen ez olyan anyag, amelybe nem fog beleizzadni a hosszú óvodai vagy iskolai órák alatt a gyermek. 

Ezenkívül fontos az is, hogy kényelmes legyen az adott öltözék, hogy ne gátolja a csemetét a mozgásban. Sok óvodában, iskolában megkövetelik az egyenruhát is, és ez nagyon jó dolog, ugyanis főleg a nagyobbaknál figyelhető meg, hogy mindig van egy-két gyerek, aki szabályszerű divatbemutatót igyekszik csinálni az iskolában. Ugyanakkor a lábbeli vásárlásáról sem szabad megfeledkezni így, iskolakezdés előtt, hiszen ez is lényeges dolog, hogy jó minőségű, lehetőleg bőrből készült cipőt, tornacipőt válasszunk, mert ezek a modellek rendkívül kényelmesek, illetve melegen tartják a gyerekek lábait.

Az is lényeges szempont, hogy a kisebb gyerekeknek tépőzáras cipőt válasszunk, hogy ők is könnyen boldoguljanak vele. Külön papucsot vagy kényelmes cipőt kell vinni az óvodába, illetve az iskolai tornaórákra egy remek minőségű tornacipő beszerzése elengedhetetlen. Hát igen, az ősz már csak ilyen, kedves szülők!